Mieren kopen

Houdt u van mieren? Heb je een huis vol mieren? Zo ja, dan is dit artikel voor jou! Weet je, mieren zijn ongelooflijk. Ze zijn klein, ze zijn slim, en ze hebben een reputatie als uitstekende tuiniers. Maar zoals met de meeste dingen in het leven, zit er meer achter ze dan je op het eerste gezicht zou zeggen.


Als je dit leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in hoe je mieren als huisdier kunt kopen en er levenslang van kunt houden. En met “kopen” bedoelen we “adopteren” – want dat is precies wat je moet doen als je toevallig met ze samenwoont. Want deze kleine jongens zullen je als een schaduw volgen, en je huis leegvreten – en misschien zijn ze het wel waard om geduld voor te hebben.

Wat zijn mieren?

Een mier is elke soort binnen de subordeformicida. Dit omvat alle miersoorten, evenals sommige andere geleedpotigen, zoals schorpioenen en spinnen. Ze zijn een van de meest succesvolle soorten op aarde, met een populatie van ongeveer 300 miljoen individuen. Dit maakt hen tot een van de populairste dieren om als huisdier te bezitten.

Hoe koop ik een mier als huisdier

Mieren zijn klein, het zijn efficiënte tuiniers, en ze zijn goed voor één ding – het eten van uw gewassen! Mieren zijn zelfs zo goed in het eten van gewassen dat ze je grond moeilijker maken, in plaats van gemakkelijker, door je gewassen op te eten en je grond vervolgens kaal te laten. Om een mier als huisdier te krijgen, moet je:

– Het mierenprobleem van uw buren kennen

– Een gevoel krijgen voor welke miersoorten het probleem in uw buurt veroorzaken – Zorgen voor een mierenkamer

– Zorgen voor voedsel- en waterbakjes – Altijd een vangnet hebben

Hoe zorg je voor een mierenkamer?

Als je het geluk hebt om in een huis te wonen met een klein mierenprobleem, kun je gewoon een mierenhoop kopen en ze loslaten in een ruimte die groot genoeg is om zich te verspreiden. Helaas is dit niet voor elke situatie een optie, en zult u moeten uitzoeken hoe u voor uw mierenkamer kunt zorgen. Misschien heb je bijvoorbeeld een kleine achtertuin waar weinig ruimte is om te groeien, en waar het bijna onmogelijk is voor een mierenhoop om te gedijen. Als dat het geval is, moet je je mierenkamer misschien op beton bouwen of een mierenhuis kopen. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het plannen van een mierenkamer: – De kamer moet groot genoeg zijn voor een goede ventilatie en klimaatbeheersing – De verlichting moet voldoende zijn – De kamer moet goed beplant zijn – De kamer moet beveiligd zijn – De kamer moet onderhouden worden – En last but not least, de kamer moet aangenaam zijn om naar te kijken

Categories: dieren